4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bakan Eker Van'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Sınır İlleri Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıya katılmak üzere bir müsteşar yardımcısı ve 5 genel müdürle birlikte Van'a geldi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri Yekta Haydaroğlu, Cüneyt Karabıyık ve Maliki Ejder Arvas ile Ankara'da bulunan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, müsteşar yardımcısı ve 5 genel müdürle birlikte Van'a geldi. Bakan Eker ve beraberindekileri Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Vekili Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile partililer tarafından karşılandı.

Havaalanından beraberindekilerle birlikte Van Valiliği'ne geçen Bakan Eker, burada polis tören mangası tarafından karşılandı. Polis tören mangasını selamlayan Bakan Eker, Vali Tanılır'ın makamına geçti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eker, yapılması planlanan "Sınır İlleri Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı hakkında bilgi verdi.

Van'ın Doğu Anadolu Bölgesi'nin tarım ve hayvancılığın önemle merkezlerinden bir tanesi olduğunu hatırlatan Bakan Eker, buraya gelmişken, bir de bir değerlendirme toplantısı yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Hakkari, Iğdır ve Şırnak illerinin konuyla ilgili yöneticisini Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın davet ettiğini belirterek, "Hakkari, Iğdır ve Şırnak illerimizin de tarımla ilgili yöneticileri, valileri ve vali yardımcıları buradadır. Tarım ve hayvancılıkla ilgili konuları konuşacağız. Bizim zaten rutin olarak yaptığımız bir iştir. Burada değerlendirme yapacağız. Ardında da bir toplantı yapacağız. Tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak neler yapılabilir ve imkanlarımızı hep birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Bakan Eker, Van Belediyesi ile AK Parti Van İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Van Ticaret Borsası'nda düzenlenecek toplantıya başkanlık edecek. Toplantıya, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarımsal Üretimi Geliştirme (TÜGEM) Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, Koruma Kontrol Genel Müdürü Durali Koçak, Teşkilatlandırma ve Geliştirme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Tarımsal İşletmeler (TİGEM) Genel Müdürü İsmail Hakkı Sayın ve Et Balık Kurumu Genel Müdürü Hasan Atagün de katılacak.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 15:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?