4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çalınan ilaçlarını ilanla bekliyor

Van'da, eczanesindeki ilaçlarının yanında çalışan kalfalar tarafından çalındığını ve zanlıların polis tarafından serbest bırakıldığını iddia eden eczacı Caroline Camgöz, olaya tepki göstermek için şahısların ismini eczanenin camına astı.

10 yıl önce İstanbul'dan Bahçesaray İlçesi'ne gelerek eczane açan Ermeni asıllı Caroline Camgöz, 6 ay önce işyerini Van'a taşıdı. Hacıbekir Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Camgöz'ün işyerinde çalışan iki kalfasının, bir hafta önce gece saat 02.00 sıralarında eczaneye girerek, 93 bin YTL değerindeki ilaçları alarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Sabah işyerini açan Camgöz, raflarda bulunan antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların yerinde olmadığını görünce hırsızların yakalanması için polise şikayette bulundu. Camgöz, polise verdiği ifadede, işyerini K.A. ve S.T. isimli kalfalarının soyduğunu ve eczaneyi kendilerinde bulunan anahtarla açtıklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından Çarşı Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alınan iki kalfanın, ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını iddia eden Camgöz, karara tepki amacıyla işyerinin camına kalfalarının ve kendisine yardım ettiğini ileri sürdüğü 3 kişinin isimlerini ve çalınan ilaçların parasal değerini yazdırdı. Vatandaşlar, ilk kez gördükleri hırsızlık ilanı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Yaşadığı olayı Vanlılarla paylaşmak için protestosunun süreceğini belirten Camgöz, polis tarafından kalfalarının serbest bırakılmalarına tepki gösterdi. Camgöz, ilanla ilgili gazetecilere olayı şöyle aktardı:

"Büyük bir acı ve üzüntü içindeyim. Maalesef yanımda çalışan (S.T.) ve (K.A.), gece saat 02.00 sıralarında eczaneme girdi. İstedikleri ilaçları aldıktan sonra başka kimse girmesin diye tekrar işyerini kilitlediler. Bu konuda savcılığa ve kolluk kuvvetlerine yaptığım başvuruda hiç bir sonuç almadım. Bu kadar somut delillere rağmen biz bugüne kadar polisin parmak izi arama tutanaklarına henüz ulaşmış değiliz. Bu nedenle çok mağdur durumdayım. İlaçların çalınması nedeniyle şuanda 80 milyar liraya yakın bir icra takibiyle karşı karşıyayım. Maalesef hırsızlar, Çarşı Polis Karakolu'ndan ellerini kollarını sallayarak, gülerek çıkıp gitti. En çok duyduğum acı budur. Bu nedenle ben işyerime bu ilanı asma zorunluluğunu hissettim. Halkla acılarımı paylaşma zorunluluğunu hissetim. Beni buna mecbur bıraktılar. Bu benim astığım 10. yazı. Daha önceki 9 tanesi yasa dışı olarak savcılığın talimatıyla polis zoruyla sökülüp, Çarşı Polis Karakolu'na götürüldü. Ben nefesim yettiği sürece, ilacım geriye teslim edilinceye kadar bu yazıyı asacağım ve mücadelemi sürdüreceğim. Hırsızlık çetesine papuç bırakmayacağım. Onlara bu emeğimi yedirmeyeceğim."

Bir gazetecinin, vatandaşların bu ilanı gördükten nasıl tepki verdikleri şeklindeki soru üzerine Camgöz, "Halkımız bana geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. Hırsızlar hakkında bilgi alıyorlar. Hırsızların isimleri onların beyinlerine yazılıyor. Bu hırsızlığı yapmalarına değmezdi diyorlar" dedi.

Camgöz, kalfalarının kendisinden herhangi bir alacağının olmadığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 10:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz Eroğlu IP: 81.213.217.xxx Tarih : 26.12.2005 08:28:36
Vanda bir ermeni düşmanlığıdır gidiyor ... Geçmişte onlara ait olan mülklere oturan van halkından olan kalfalarının bir an önce adalete teslimi gereklidir.