4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Diyanet - Sen başkanı seçimle gelsin

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Suat Cihangiroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilat ve görevlileri hakkındaki kanunun bir an önce çıkarılarak, kurumun özerk yapıya kavuşturulması ve başkanın seçimle işbaşına gelmesi gerektiğini söyledi.

Yüzüncü Yıl İş Merkezi'nde bulunan sendika bürosunda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Suat Cihangiroğlu, genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 22 Haziran 1965 tarihinde 633 Sayılı Yasa ile ilk kez kapsamlı bir kanuna kavuşmasına rağmen, daha sonra birçok maddesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine tüzük, yönetmelik ve yönergelerle idare edilmeye başlandığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın halkı dini yönden aydınlatmak ve halkın ihtiyacı olan din hizmetini sunmak için var olduğunu belirten Cihangiroğlu, birlik ve beraberliği temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olmazsa olmaz bir devlet kurumu olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verimli ve yararlı çalışmalarına her kesimin destek vermesi gerektiğini anlatan Cihangiroğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu tartışmalı durumdan ve siyasi müdahalelerden korunması, devletçi ve bürokratik yapıdan kurtarılması, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için demokratik, sivil bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Bunun için de Anayasa'nın 163. maddesinin amir hükmü gereği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun bir an önce çıkartılarak özerk yapıya kavuşturulmalı ve başkan seçimle işbaşına gelmelidir. Bu sayede başkan temsil ettiği kitleye daha fazla önem vererek onların sorunlarını çözmeye çalışacaktır" dedi.

Diyanet-Sen'in bu isteğinin aynı zamanda tüm teşkilatın en önemli isteği olduğunun altını çizen Cihangiroğlu, "Yıllardır bir teşkilat yasası bile olmadan yönetilen ve artık kemikleşmiş sorunlarla boğuşan Başkanlığın hem bu sorunlardan kurtulması hem de çağdaş, yeni yapıya kavuşması için teşkilat yasası bir an önce çıkarılmalıdır. İnşallah siyasilerimiz de bu sesimize kulak tıkamaz ve bir an önce bu yasayı meclisten çıkartırlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?