4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Duruşmayı takip edecekler

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yarın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava duruşmasının öncesinde mahkemeyi takip etmek isteyen heyetler, Van'a gelmeye başladı. İlk olarak Ankara-Van seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla CHP TBMM Başkanvekili Kemal Anadol ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme başkanlığındaki heyetler geldi.

Ferit Melen Havaalanı'na gelen CHP heyetini bir grup partili karşılarken, YÖK Başkan Vekili Eşme ve beraberindekiler YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu ve tutuklu bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Oya Aşkın ve üniversite çalışanları tarafından karşılandı. YÖK Başkan Vekili Eşme, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Anadol, VIP Salonu girişinde karşılaştığı Rektör Aşkın'ın eşi Oya Aşkın ile bir süre konuştuktan sonra geliş amaçlarıyla ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Anadol, CHP Parti Meclis üyesi ve Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, Van Milletvekili Mehmet Kartal, İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş ve Muğla Milletvekili Gürol Engin ile birlikte duruşmayı izlemek üzere geldiklerini ifade etti.

Geliş amaçlarının asla yargıya bir müdahale, bir baskı amaçlı olmadığını kaydeden Anadol, tam tersine bu tür iddiaların doğruluk payını incelemek üzere geldiklerini söyledi. Yargının tecellisini takip etmek üzere burada olduklarını da vurgulayan Anadol, "Her hangi bir spekülasyona yol açacak yanlış anlamalar olmasın" diye belirtti.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?