4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gergin kongre

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Van Şube Başkanlığı'nın mahkeme kararıyla yapılan 1. Olağan Genel Kurulu'na, üyeler için alınan ancak Yönetim Kurulu tarafından satıldığı iddia edilen 70 ton kömür damgasını vurdu. Yönetim Kurulu'yla olağanüstü genel kurul kararı alınması için mahkemeye başvuruda bulunan Denetim Kurulu üyeleri birbirlerini hırsızlıkla suçladı.

TİED Van Şube Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu, Şamdan Düğün Salonu'nda yapıldı. TİED Genel Başkanı Kazım Örgün'ün divan başkanlığı yaptığı genel kurul saygı duruşuyla başladı. 6 ay önce istifa eden Van Şube Sekreteri Naci Şahin ile birlikte Van Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak olağanüstü genel kurul talebinde bulunan Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Selek, Denetim Kurulu raporunu okudu.

Raporda Yönetim Kurulu üyeleri hakkında ağır iddialarda bulunan Selek'in, 2004 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ile TEİD'in yaptığı protokol gereği maaşlardan taksitle kesilen parayla ihale yoluyla alınarak işçilere dağıtılması gereken kömürden 70 tonunun satıldığını iddia etmesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Yönetim ile Denetim kurulları üyelerinin karşılıklı suçlamalarda bulunması üzerine yaşanan gerginlik, Divan Başkanı olan TİED Genel Başkanı Kazım Örgün'ün devreye girmesiyle yatıştırıldı.

Daha sonra dernek başkanlarına söz hakkı verildi. İlk konuşmayı yapan Naci Şahin, Yönetim Kurulu üyelerini hırsızlık ve keyfi harcamalar yapmakla suçladı. Bunun için 6 ay önce kendi isteğiyle istifa ettiğini söyleyen Şahin, işçi emeklilerinin hakkını savunmak için aday olduğunu kaydetti. Şahin'in ardından söz alan ve tekrar aday olduğunu belirten Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise Şahin ile Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Selek ve Denetim Kurulu Üyesi Abdulgani İlhan'ı evrakta sahtecilik yaparak derneğin Ziraat Bankası Van Şubesi'nde bulunan vadeli hesabından 3 bin YTL para çekmekle suçladı.

Kaya'nın, bunun üzerine söz hakkı almadan yerinde oturarak kendisine müdahale eden Şahin'e "Ben seni kuzu kuzu dinledim ve sen de beni inek gibi dinleyeceksin" demesi üzerine salon tekrar karıştı. Yine devreye giren TİED Başkanı Örgün, tarafları yatıştırdı. Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?