4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gümüşçülük canlanıyor

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak, yok olmaya yüz tutan has gümüş savat sanatını AB destekli proje sayesinde yeniden gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

Irak, Mesleki Eğitim ve Destekleme Vakfı (MEKSA) ile birlikte hazırladıkları 'Gümüş savat işlemeciliği' projesi kapsamında AB Merkezi İhale Finans Kurumu tarafından kendilerine 118 bin 380 Euro kredi sağlandığını söyledi.

VATBO'dan da projeye 13 bin 153 Euro'luk destek verildiğini kaydeden Irak, 18-35 yaş arası lise mezunu 20 gencin eğitime alındığını belirtti. Kursiyerlerin teorik eğitim aldıktan sonra Yeni Sanayi Sitesi'nde kurulan atölyede pratik eğitime başladıklarını ifade eden Irak, "Bir yıllık kurs süresince gençlerimiz Van'a has olan gümüş savat işlemeciliğini öğrenecekler. Eğitim süresince günde 8 Euro ücret alan kursiyerlerimiz, kurs sonunda sertifikalarını da alacak. Bu proje kapsamında yok olmaya yüz tutmuş savat sanatını gün yüzüne çıkaracağız. 20 gencimiz meslek sahibi olacak. Bir yıllık süreçte gençlerimiz geçici olarak istihdam edildi. Kurs bitiminde, kursiyerlerimiz yeni atölyeler kurarak, iş sahaları açacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 17:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?