4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hız yapacak sürücülere engel

Van Belediye Başkanlığı tarafından, şehir içinden hız yapacak sürücülere engel olmak için yollara ilk kez gece görüşlü reflektörlü hız kesiciler döşeniyor.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Belediye Trafik Müdürlüğü ekipleri tarafından yollara monte edilmeye başlanan bu uygulamanın yayalar ve araç sürücüleri için büyük kolaylık sağladığı kaydedildi. Gündüz daha iyi fark edilen kauçuk reflektörlü hız kesicilerin gece görüşüne sahip olmasının takdirle karşılandığı kaydedilen açıklamada, ilk olarak İnönü İlköğretim Okulu önünde geçen Koçibey Caddesi'ne monte edilen gece görüşlü reflektörlü hız kesicilerin, yoğun trafik akışının yaşandığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi önüne de yerleştirildi belirtildi.

Açıklamada, "Yine belediye tarafından açılan alternatif yollardan biri olan Akköprü Yolu'na da monte edilen bu sistem, daha sonra önem sırasına göre diğer yollara da döşenecek. Belediye Trafik Müdürlüğü ekipleri bir yandan reflektörlü gece görüşlü hız kesicileri yollara monte ederken, diğer yandan da şehir trafiğinin daha randımanlı seyretmesi için belediyenin bünyesinde bulunan sinyalizasyonları da takip ederek, aksaklıkların yaşanmaması için tedbirler alıyor. Her gün düzenli olarak takip edilen sinyalizasyon sayesinde, hem araç hem de yaya trafiği sorunsuz olarak hizmet vermeye devam ediyor" denildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 10:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?