4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İçme suyu isyanı!

Van'ın Karşıyaka mahallesinde toplanan bir grup vatandaş, içme suyu, asfalt ve kanalizasyonlarının olmayışını protesto etti. İl merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Karşıyaka mahallesinde, Rüzgarlı sokak üzerinde toplanan ve çoğunluğu bayanlardan olaşan grup, ellerine aldıkları su bidonları ile eylem yaptı.

Mahallenin büyük bir bölümünde ilkbahar aylarından beri içme suyu akmadığını ifade eden vatandaşlar, kanalizasyonun olmayışından dolayı çıkan pis kokulardan da çocukların hastalandığını iddia etti.

Evinin bulunduğu sokağın asfaltlanması üzerine Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e, plaket veren muhtar Gül Mehmet Kaya'ya da tepki gösteren vatandaşlar, mahallede hiçbir sorunlarının giderilmediğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Bedriye Duman, günde en fazla 1 ila 2 saat arasında içme suyunun aktığını ifade etti. Duman, suyun akmaması üzerine zor şartlarda çamaşır yıkayarak, banyo yaptıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Hüsnü Duman isimli vatandaş ise Belediye Başkanı'na plaket veren muhtar Kaya'nın halkın sorunlarını dinlemediğini söyledi. Halkın sorunlarına dermen bulan muhtarın istediği kişiye plaket vermesine karşı olmadıklarını ifade eden Duman, "Muhtarlarımız ne yüzle sayın başkana plaket veriyorlar. Bu halkın sorunlarına derman buldular da, gidip başkana plaket veriyorlar. İlk önce gelip derdimize çözüm bulsunlar, ondan sonra mahalle halkı olarak birlikte gidip başkana plaketimizi sunalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:23:29
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?