4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İhale tartışması sürüyor

Van'ın Erciş İlçe Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Sabri Tekin, siyasi baskılar nedeniyle görevini yapamayarak istifa etmek zorunda kaldığını, son yapılan otoanalizör cihazı ihalesinin hastanenin yararına olmayacak bir şekilde sonuçlandırıldığını iddia etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sabri Tekin, bu yılın ilk 9 aylık bölümünde sürdürdüğü görevi boyunca hastaneyi modern ve ilçeye yakışır bir duruma getirmek için mücadele verdiğini belirtti. Dr. Sabri Tekin, tektik ve teşhis anlamında kapasitesini artırmak için de ihaleler düzenlendiğini ancak hastane üzerinde yıllardan beri süre gelen bir baskı ve kıskaç durumunun söz konusu olması nedeniyle başhekimlik görevini bıraktığını iddia etti.

Dr. Tekin, bazı firmaların baskısı yüzünden hasatenenin çalıştırılamaz duruma getirildiğini, özellikle ihaleler konusunda çok ciddi baskı ve karalamaların sözkonusu olduğunu ileri sürerek, kendi döneminde yapılan otoanalizör cihazı ihalesini, hiç bir hukuki yanlış olmamasına rağmen, sadece siyasi baskılar nedeniyle 3 kez iptal etmek zorunda kaldıklarını anlattı. En son geçtiğimiz haziran ayı içinde yapılan otoanalizör cihazı ihalesi sonrası, ilçede faaliyet veren medikal sahiplerinin bir araya getirilip, ihalenin iptali için dilekçeler yazdırıldığı anlatan Dr. Tekin, ihalenin iptal edilmesinden sadece hastane ve hastaların zarar gördüğünü iddia etti.

Erciş Devlet Hastanesi eski Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sabri Tekin şunları söyledi:

"Bazı firmaların çıkarı uğruna bütün bu baskılar, yanlışlıklar yapılmıştır. Derdimizi hiç bir kuruma hiç bir kimseye anlatamadık. Haziran ayı içinde verilen toplu dilekçe sonucunda gönderilen müfettiş raporunda dahi, gerçekleri dikkate almayan, bilirkişi raporlarına dayanmayan, suçlamalarla hakkımızda soruşturma açılmıştır. Bu noktadan sonra ben başhekimlik görevimden istifa ettim. Halen de, otoanalizör cihazı ihalelerin söz konusu firmaların baskısı sonucunda, hastanenin yararına olmayacak bir şekilde sonuçlandırıldığını biliyorum. Bu konuda hastanenin daha karlı olacağı alternatifler vardır. Sonuçlandırılan ihale, hastanenin yararına değildir. Ayrıca hastane yönetiminin bu baskılardan etkilendiğini ve yine bu baskılar sonucunda kararın alındığını düşünüyorum".

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 14:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?