4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İhalenin iptalini istiyorlar

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Rekabet Kurulu tarafından Limak Grubu'na satışı veto edilen Van Çimento Fabrikası ihalesinin tamamen iptal edilmesini istediklerini söyledi.

Zahir Kandaşoğlu, fabrikanın Van'a mal edilmesi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından açılan ihaleye katıldıklarını, ancak yarışa devam edemediklerini hatırlattı. Van Çimento'nun alınması için ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kandaşoğlu, büyük sermayeye sahip birileri kendilerine tuzak kurdukları için ilk 5 firmanın arasında yer alamadıklarını belirtti.

İhalede Limak Grubu'nun 4 şirketi ile Oci Çimento'nun ilk 5'e girdiğini dile getiren Kandaşoğlu, ihale şaibeli olduğu için Rekabet Kurulu'na daha önceden de itirazda bulunduklarını söyledi. Zahir Kandaşoğlu, Rekabet Kurulu'nun, Van Çimento'nun Limak Grubu'na satışını iptal etmesiyle görevini yerine getirdiğini ifade ederek şimdi ise sıranın TMSF'de olduğunu kaydetti.

5 dakika içerisinde 55 milyon dolarlık bir ihalenin gerçekleştirilemeyeceğini söyleyen Kandaşoğlu, "Van Çimento'nun ikinci şahsa değil, ihalesinin iptal edilmesini istiyoruz. Fabrika Vanlıların hakkıdır. TMSF'ye yazılı başvuruda bulunacağız ve kesinlikle ihalenin iptal edilmesini isteyeceğiz. Rekabet Kurulu'nu tebrik ediyorum, ciddi bir görev yapmıştır. Şimdi ise sıra TMSF'dedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:24:42
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 13:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?