4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kavak mevsimi şaşırdı

Van'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle Yüzücü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü'ndeki bir kavak ağacı, yeniden filizlenerek yaprak açtı.

Van'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolaysıyla yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığı Van'da yoğun olarak bulunan kavak ağaçlarından birinin filizlenmesine neden oldu. Görenleri hayrete düşüren ağaçtaki filizlenmenin, bu yıl havaların sıcak olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

YYÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nalan Türkoğlu, kavak ağacının filizlenmesini bu yıl havaların sıcak gitmesine bağlarken, ağacın rüzgardan iyi korunduğunu ve bol güneş aldığını söyledi. Kavak ağaçlarının badem ağaçları gibi rüzgar almadığı ve iyi korunduğu zaman filiz açtıklarını belirten Türkoğlu, "Bu gibi olaylar olabilir. Bu yıl havalar sıcak gidiyor. Kavak ağacı hem bol güneş alıyor, hem de fazla rüzgar almıyor. Badem ağaçları da böyle havalarda çiçek açar. Bunu biz 'Aldanma filizi' olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kış mevsimi içerisinde bulunduğumuz bu günlerde yeni filiz açan kavak ağacını gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?