4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kendini eve kapattı

Van'da akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen ve kendini evine kilitleyen şahıs, polis ve 112 Acil Servis ekiplerinin uzun süren uğraşlarına rağmen tek kelime bile konuşmadı. Görevliler, şahsı konuşturamayınca evden ayrılmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, özel bir temizlik şirketinde temizlik elemanı olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Fikret Yaşar, 20 günden beri hiç kimseyle konuşmayarak kendini Cevdetpaşa Mahallesi Dabbağoğlu Sokak'ta bulunan evine kilitledi.

Eşinin bir odaya çekilip hiç kimseyle konuşmaması üzerine korkuya yapılan Şükrüye Yaşar, 2 gün sonra evinden ayrılıp komşularında kalmaya başladı. Eşinin evden ayrılmasından sonra kapıları kilitleyerek bir odada tek başına kalmaya başlayan Fikret Yaşar için eve polis ekipleri çağrıldı. Şükrüye Yaşar, evin arka kapısını kırarak, polislerin eve girmesini sağladı.

Polisler, odada bir sandalyenin üzerine oturup sürekli sigara içen Yaşar ile konuşmaya çalıştı. Kendisine yardımcı olacaklarını söyleyerek dakikalarca şahısla konuşmaya çalışan; ancak başarılı olamayan görevli polisler, bu defa 112 Acil Servis ekiplerini çağırdı. Eve gelen görevliler de Firket Yaşar'ı konuşturamayınca olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

İkinci çocuğuna hamile olan Şükrüye Yaşar, eşi Fikret Yaşar'ın yaklaşık 20 gün önce eve gelerek odaya girdiğini ve bir daha çıkmadığını belirterek, "Ne benimle ne de çocuğumla konuşuyor. İki gün yanında böyle kaldım. Bu durumu beni korkuttu ve evden ayrılarak komşularımın yanında kalmaya başladım. Eşimin tedavisi için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Benden akli dengesinin bozuk olduğuna dair istenen raporu kendilerine verdim. Yasal işlemler tamamlandıktan sonra tedavisinin yapılacağını kendisine söylediler. Eşim son olarak bir gün evde ne var ne yok her şeyi dağıtarak kırınca polise başvurdum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umit serdar gürpınar IP: 212.156.9.xxx Tarih : 28.12.2005 15:50:24
ALLAH YARDIMCISI OLSUN KEŞKE TEDAVİSİ İÇİN YARDIMCI OLUNABİLİNSE