4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kocası kovmuş, babası ahıra kapatmıştı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde eşi tarafından terk edildikten sonra babası tarafından 6 yıl boyunca ahırda hapsedildiği ve bu yüzden ruhsal problem yaşadığı belirtilen 35 yaşındaki Zahide Koç, kendisine sahip çıkan kadın örgütü temsilcisi tarafından tedavisinin yapılması için Elazığ'a götürüldü.

Bugün sabah saatlerinde GEVER Kadın Derneği üyesi Nurhan Aslan, Zahide Koç ile birlikte Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelerek Elazığ'a gitmek için hazırlık yaptı. Terminalde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Nurhan Aslan, Zahide'nin üzerine kuma getiren eşi tarafından eziyete maruz kaldığını ve daha sonra babasının evine getirilerek bırakıldığını söyledi.

Bundan sonra babasının toplumdan uzak bir şekilde 6 yıl boyunca ahırda yaşattığı Zahide'nin psikolojik bir çöküntü yaşadığını ve depresyona girdiğini ifade eden Aslan, "Biz 2 aydır Zahide için uğraşıyoruz. Her yerde harekete geçtik, acaba Zahide'ye nasıl yardımcı olacağız diye. En son olarak Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Burada yapılan ön tedavinin ardından Zahide'yi Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiler. Bugün nihayet Elazığ'a götürüp tedavisini yaptıracağız. İnşallah Zahide eski sağlığına kavuşur umudu içerisindeyiz" dedi.

Zahide Koç ise gazetecilerin soruları üzerine iyi olduğunu ve gezmeye gittiklerini söyledi.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde eşi tarafından terk edildikten sonra babasınca 6 yıl boyunca ahırdaki bir bölmede bağlı olarak tutulan Zahide Koç, yaklaşık 2 ay önce komşuları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilip tedavi altına alınmıştı. Burada yapılan tedavinin ardından taburcu olan Koç, gideceği bir yeri olmadığı için tekrar bulunduğu yere getirilip bırakılmıştı.

Kadın örgütlerince 2 ay önce başlatılan girişimler sonucu genç kadın, ahırda bağlı tutulduğu bölmeden çıkarılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki 2 aylık tedavinin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen genç kadın, burada yapılan ön tedavi sonrası Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?