4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kurban kesim ve satış yerleri belirlendi

Van Belediyesi, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık satış ve kesim yerlerini belirledi.

Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık satışları ve kurban kesimlerinin belediyenin belirlediği yerlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

Vatandaşların daha rahat kurbanlık alışverişi ve kesimi için yeni tedbirler alındığı, vatandaşlara her türlü imkanın sağlanacağı ifade edilen açıklamada, "Daha hijyenik şartlarda kesim için bu yıl oto yıkama yerlerinde yapılacak kesim sırasında tüm atıklar hemen toplanacak. Bu yöntemle şehirde daha önce yaşanan ve kimsenin tasvip etmediği görüntüler olmayacak. Satış ve kesim yerlerinde zabıta memurları ile veteriner hekimlerinin de görev yapması sağlanarak, vatandaşlara yardımcı olunacak. Belirlenen yerler dışında satış ve kesime izin verilmeyerek, şehrin düzeni ve temizliği için bu önlemlere başvurularak, bu yerler dışında faaliyet gösterenler hakkında yasal işlem uygulanacak" denildi.

Açıklamada, hiçbir kargaşaya ve görüntü kirliliğine izin verilmemesi, şehirde gelişigüzel kesim ve satış yapılmaması için kurbanlık satış ve kesim yerleri konusunda şu bilgiler verildi:
"Kurban satış yerleri: Şerefiye Mahallesi Altaylı Un Fabrikası yanı, Hacıbekir Mahallesi Eski Mezbaha Sahası, Akköprü Mahallesi Toprakkale Camii yanı, Mercimek Mahallesi Dere Çalık Sokağı.

Kurban kesim yerleri: Migros Karşısı Saraçoğlu Petrolü Oto Yıkama Yeri, Japon Pasajı arkası Caner Oto Yıkama, Eski Sanayi Sitesi yeri Zafer Oto Yıkama, İskele Caddesi Yüksekova Oto Yıkama İtfaiye Müdürlüğü Karşısı Ulak Oto Yıkama, Kazım Karabekir Caddesi Araştırma Hastanesi altı Kantarcıoğlu Oto Yıkama, Hacıbekir Mahallesi Eski Mezbaha yeri."

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 12:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?