4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Rektörün sağlığı elverişli değil

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nin tıbbi cihazı alımı ihalesinin ediniminde yolsuzluk yaptığı ve üniversitede öğretim üyeleri üzerinden cebir ve tehdit uyguladığı gibi suçlarla tutuklu olarak yargılanan Rektör Yücel Aşkın, yarın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak 2. duruşma çıkmayacak.

Hakkında, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, ihalenin edinimine fesat karıştırmak ve resmi evrak üzerinde sahtecilik yapmak" suçundan 9 kişi ile birlikte Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Rektör Yücel Aşkın yarınki duruşmada hazır bulunmayacağı ve avuktalarının savunmasını yapacağı belirtildi.

14 Aralık günü yapılan ilk duruşmada ifadeleri alınmayan Üniversite Özel Güvenlik Birimi Müdürü Saffet Kara, Genel sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşleri Şube Müdürü Şükrü Yurtkuran ve Yazı İşleri bilgisayar İşletmeni Bilent Şahin'in ifadesi alındıktan sonra, Rektör Aşkın ve diğer sanıkları avukatları savunacak. Rektör Aşkın'ı Ankara Barosu avukatlarından Teoman Evren ile Van Barosu avukatlarından Ertuğrul Çabuker savunacak.

14 Ekim'de çete suçundan tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi'ne konulan Rektör Aşkın, kendisinden önce aynı suçtan tutuklanan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın kaldığı memur koğuşuna konulmuştu.

Arpalı ile yaklaşık bir ay aynı koğuşu paylaşan Aşkın, 13 Kasım günü Arpalı'nın intiharı ile rahatsızlanarak Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde gözlem altına alınmıştı. Doktorların ilk müdahalesinden sonra Aşkın'ın kalbinde ritim bozukluğu ve psikolojik rahatsızlık belirtileri olduğu ifade edilmişti.

Rektör Aşkın'ın kalbine yapılan anjiyodan sonra kalbine giden bazı damarlarında tıkanıklık olduğu belirtilerek, 14 Aralık'ta yapılan duruşmadan 5 gün önce damarlarına stent takılmıştı. Aşkın'ın damarlarına stent takıldıktan sonra durumunun iyileştiği, kalbinde devam eden ritim bozukluğunun giderilmesi halinde taburcu edilebileceği kaydedilmişti.

14 ve 15 Aralık günü yapılan duruşmalara katılan Aşkın'ın duruşmadan sonra doktorları tarafından durumunun kötüye gittiği açıklanmıştı. Rektör Aşkın'ın sağlık durumu ile ilgili olarak yapılan çelişkili açıklamaların tepki çekmesi üzerine 16 Aralık gününden bu yana doktorları tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 11:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?