4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sağlıkçılar seminerde

Van Sağlık İl Müdürlüğü, 53 sağlık ocağı ile 2 Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇP/AP) Merkezi'nde çalışan aşı sorumlularına "Soğuk zincir ve aşı güvenliği" eğitimi veriyor.

Şerefiye Mahallesi Eski Veteriner Sokak'ta bulunan Eğitim Sağlık Ocağı'nda başlayan eğitim çalışması 3 grup halinde gerçekleştirilecek. 53 sağlık ocağı ve 2 AÇS/AP Merkezi'nde başlayan ve aşı sorumlularının katılacağı "Soğuk zincir ve aşı güvenliği" eğitiminin 3 gün süreceği kaydedildi.

Eğitimin soğuk zincir kuralları, güvenli aşının yan etkileri, uygulama teknikleri ile aşı sonrasında ortaya çıkan tıbbi artıkların güvenli bir şekilde imhası kurallarını içerdiğini kaydeden Sağlık İl Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, sağlık personelinin eskiden olduğu gibi aşı yaptıktan sonra vatandaşa sırtını dönmediğini ifade etti.

Bütün aşı çalışmalarının Türkiye'nin en iyi hocalarından oluşan Ulusal Aşı Danışma Kurulu'nun hazırladığı plan dahilinde yapıldığını dile getiren Karataş, "Dünya Sağlık Örgütü her yıl aşı konusunda elde edilen bilimsel veri modülleri eğitim paketleri hazırlıyor. Biz de personelimize bu modülleri uygulayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 15:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?