4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tatlıses hayranları birbirini ezdi

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Van'da katıldığı bir lahmacun salonunun açılışında kendisini görmeye gelen hayranlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Bugün uçakla Van'a gelen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, otelde bir süre dinledikten sonra 1962 yılından beri Van'da hizmet veren Şakir Uruk'a ait 'İkizler Lahmacun Salonu'nun Milli Egemenlik Caddesi'ndeki yeni yerinin açılışına katıldı.

Onlarca koruma eşliğinde gelen Tatlıses, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla hayranlarının oluşturduğu kalabalığın içerisinden zorlukla geçebildi. Tatlıses, lahmacun salonunu Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile birlikte açtı. İbrahim Tatlıses, 'İmparator' yazan pastayı keseceği sırada Vali Tanılır'ın "İmparator kesilmez" sözü üzerine, "O zaman biz de imparatoru kesmeyiz. Etrafını ve etraftaki kötülükleri keseriz" diyerek yazının çevresini kesti.

Lahmacunların tadına da bakan Tatlıses, Vali Tanılır ve Belediye Başkanı Yenigün ile birlikte tereyağı, bal, çökelek, murtuğa, kaymaktan oluşan Van'ın meşhur kahvaltısından yedi. Daha sonra salonun ikinci katındaki balkona çıkarak, toplanan hayranlarına seslenen Tatlıses, önce Vanlılara 1 Ekim'de programının boş olması halinde bir konser vereceği müjdesini verdi. Tatlıses, Van'ın meşhur kahvaltısını, Van Gölü'nü ve canavarını överek, İkizler Lahmacun Salonu'nun sahibi Şakir Urak'ın kendisini taklit etmeye çalıştığını ancak 'Tatlıses Lahmacunları'nın daha lezzetli olduğunu belirtti.

Önce Türkçe sonra Kürtçe türküler söyleyen Tatlıses, hayranlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Tatlıses, "Türkiye'nin şu sıralar size çok ihtiyacı var. Lütfen burada gösterdiğiniz bu güzel birlik ve beraberliğinizi hiç bir zaman bozmayın" dedi. Yaklaşık 2 ay önce 2'si amca çocukları olmak üzere 4 kişinin öldüğü kan davasının barışla noktalaması için tarafları ikna etmeye çalıştığını da ifade eden Tatlıses, "4 kişinin daha ölmesi için değil, 104 kişinin daha yaşaması için her iki tarafı bir çatı altında bir araya getireceğim" dedi.

Tatlıses, hayranlarıyla önce Kürtçe, daha sonra Türkçe vedalaştı. Salonun kapısında yaşanan aşırı yoğunluktan dolayı dışarı çıkamayan Tatlıses salonun içerisinden bodrum katındaki garaja inerek bindiği araçla ayrıldı. Tatlıses'in bugün Van'dan ayrılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 17:10:56
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?