4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Van'a İngiliz damat

İngiliz öğretim görevlisi damat, Vanlı diyet uzmanı bayanla Türk geleneklerine göre düzenlenen bir düğünle dünya evine girdi.

 Sivas'ta görev yapan Vanlı diyet uzmanı Dilan Koyuncu (23), Ankara'da 2 yıl önce katıldığı bir arkadaşının doğum gününde tanıştığı Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi İngiliz asıllı Motthew Thomson (25) ile hayatını birleştirdi. Dün akşam Edremit İlçesi'nde bulunan Şahmaran-Merit Oteli'nde düzenlenen düğün töreni, Türk geleneklerine göre yapıldı. Damat Tompson ve gelin Koyuncu, önce tekneyle baş başa Van Gölü'nde bir gezi yaptıktan sonra otele geldi. Teknede inen genç çift, otel görevlilerinin yaktıkları meşaleler eşliğinde otele girdi. İçeri girer girmez önce yabancı müzikle dans eden çift, daha sonra Türkçe okunan şarkı ve türkülerin eşliğinden danslarına devam etti. Damat tarafında bulunan tüm davetliler yakalarına gül takarken, çiftin nikahını Van Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi'nden gelen memur tarafından kıyıldı. Türk geleneklerine göre kıyılan nikahta görevli memurun söyledikleri, gelinin nikah şahidi olan arkadaşı Canan Çevik tarafından İngilizce'ye tercüme edildi. İngiliz damat, memurun sorduğu 'Dilan Koyuncu'yu kendinize eş olarak kabul ediyor musunuz? Sorusuna Türkçe 'Evet' diye cevap verince, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kıyılan nikahta sonra damadın ayağına basan gelin Koyuncu, ailelerini başta olumsuz tepki göstermesine rağmen, Thomson'u tanıdıktan sonra olumlu karşıladığını ifade etti. İş durumlarına göre Ankara veya Sivas'ta oturacaklarını kaydeden gelin Koyuncu, balayına ise İspanya'ya gitmeyi düşündüklerini belirtti. İngiliz damat Thomson ise Koyuncu'nun ailesini ve Türk geleneklerini çok sevdiğini söyledi.

Nikahın sonunda damadın ve gelinin aileleri fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 13:14:26
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 13:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?