4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Van'da eğitim yatırımlarında patlama

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kentin eğitimde son birkaç yıldır Cumhuriyet tarihinin altın dönemini yaşadığını ifade ederek, "2005 yılı Van için altın dönemin zirvesi olarak kabul edilebilir" dedi.

Vali Tanılır, ilköğretim ve ortaöğretimde geçen yıllara oranla çok büyük sayıya ulaştıklarını söyledi.

Geçen yıl Van'da 117 derslik yapılırken, bu yıl fiilen biten ve planlananlarla birlikte bu sayının 554'ü bulduğunu kaydeden Tanılır, bunların 261'inin fiilen bitmiş durumda olduğunu, 293 tanesinin de ihalesinin yapıldığını belirtti.

Bunları da 2006 yılında hizmete açacaklarını sözlerine ekleyen Tanılır, "Tabii bu rakama Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever işadamlarımızın ve firmalarımızın yaptığı rakamlar dahil değildir. 2004 yılında bu kampanya çevresinde 5 işadamıyla protokol imzalanmış, 5'i de hizmete sokulmuştur. 2005 yılında ise 10 işadamımızla protokol imzalandı, bu çerçevede eğitim yatırımları planlanmaktadır" dedi.
Sözlerini, "Buradan tüm işadamlarımıza sesleniyorum" diyerek sürdüren Niyazi Tanılır, "Bu konuda fedakarlıklarını, katkılarını artırsınlar; çünkü milli eğitim sadece devletin değil, tüm milletin meselesidir. İmkanı olan vatandaşlarımızın bu işe katkı yapması, ülkemizin geleceğine umutla bakmak açısından önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 13:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?