4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Van'da kuş gribi kalmadı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuş gribinin görüldüğü bölgede herhangi bir iz ve işaretin kalmadığını söyledi.

"Sınır İlleri Hayvancılığın Sorunları ve Çözümleri Önerileri" konulu toplantıya katılmak üzere Van'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Van Valisi M. Niyazi Tanılır ve Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamlarında ziyaret etti.

Bakan Eker, belediye çıkışında gazetecilerin kuş gribiyle ilgili sorularına karşılık, "Kuş gribi ülkemizde 5 Ekim tarihinde de görülmüş ve karantina süresi dolmuştu. Fakat biz karantinaya ilaveten ayrıca bir ek süre koyduk. O ek süre zarfında da birçok sörvey çalışması yaptık. Hem o bölgede hem de Türkiye'nin değişik bölgelerinde binlerce numune aldık, binlerce analiz yaptık. Hiç bir şüpheye yer kalmayacak şekilde o bölgede kuş gribine ait her hangi bir iz ve her hangi bir işaret kalmadı. Biz de bunu resmen Avrupa Birliği'ne (AB), Uluslararası Salgın Hastalıklar Ofisi'ne ve Dünya Sağlık Örgütü'ne resmen herhangi bir tehlike kalmadığına dair raporumuzu bildirdik. Onlar da bizim bu çalışmalarımızı son derece olumlu buldu. Türkiye'ye uygulanacak müeyyideler konusunda onlar da bunu dikkate alacak" dedi.

Van Belediyesi'nden ayrılan Bakan Eker ve beraberindekiler yürüyerek AK Parti Van İl Başkanlığı'na gitti.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 17:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?