4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Van'da temizlik ihalesi

Van Belediyesi, şehir genel temizlik ihalesini yaptı. İhaleye 4 firma kapalı zarf usulüyle katılarak teklif verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım başkanlığında gerçekleşen ihaleyle Van'ın 2006 yılı genel temizliğini yapacak olan firmanın belirleneceği kaydedildi. Daha önce 8 aylık olarak yapılan şehir temizlik ihalesini verilen sürenin dolması üzerine gerçekleştirilen yeni ihaleye 4 firma katıldı.

Komisyon Başkanı Çalım, kapalı zarfları açarak firmaların verdiği fiyat ve teminatları açıkladı. İhalede en düşük rakamı 6 milyon 797 bin YTL ile İlke Temizlik Şirketi, en yüksek teklifi ise 10 milyon 750 bin YTL ile Oğulcan-Ölmez Temizlik Şirketi'nin verdiği belirlendi.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Abdullah Çalım, 2006 yılı şehrin genel temizlik hizmet işinin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Müracaat eden 4 firmanın dosya içindeki incelemelerinin ardından ihaleyi kazanan firmanın kamuoyuna açıklanacağını belirten Çalım, "Yapılan ihaleyle, 376 işçinin aylık ve diğer giderleri yetkili organlar tarafından hesaplanacak. İhalede en düşük ile en yüksek oranı veren firma arasında değerlendirme yapacağız. Basın ve kamuoyu önünde şeffaf bir ihale yaptık. Kim hak etmişse, ihaleyi o firma alacak. Amacımız daha temiz ve güzel bir Van için çalışmaktır. İhaleyi alan firmanın da bu amaç doğrultusu ve sorumluluk bilincinde çalışmasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 16:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?