4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yardımlar vergiden düşülecek

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kurulan 'Gıda Bankası'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Van'da SYDV'ye kayıtlı 18 bin 735 dar gelirli aileye hizmet verecek olan 'Gıda Bankası'nın önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi. Vali Mithatbey Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Gıda Bankası'nda incelemelerde bulunan Vali Tanılır, SYDV'den sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Özcan'dan çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi aldı. 3 kattan oluşan ve 201 metrekare kapalı alana sahip Gıda Bankası'nda temel gıda maddeleri başta olmak üzere, temizlik, kırtasiye, giyim ve battaniye ürünlerinin ihtiyaç sahibi ailelere hediye çeki karşılığında verileceği bildirildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tanılır, SYDV destekli fakir ve mağdur vatandaşlara nakit yardımı yerine bundan sonra alışveriş çeki verileceğini belirtti. Tanılır, Gıda Bankası'nı ailelerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir market şeklinde düşündüklerini dile getirerek, "Kurulan bu market sayesinde vatandaşlara yapılan yardımların yerinde kullanılması da sağlanacaktır. Daha önce nakit olarak verilen yardımlar, belki vatandaşlarımız tarafından temel ihtiyaçlar yerine başka yerlerde harcanabiliyordu. Şimdi ise Gıda Bankası aracılığıyla verilecek yardımlar alışveriş çeki şeklinde olacak. Bu yardım çeklerini alanlar sadece Gıda Bankası'nda kullanabilecek. Burada bulunan ürünlere kar payı bırakılmayacak. Kar payı bırakılmayacağı için de vatandaşlarımız, daha önce marketlerde aldıkları ürünlerin üzerinde bir mal alma imkanına da kavuşmuş olacak" dedi.

Gıda Bankası'nda bulunan ürünlerin SYDV ve hayırsever işadamları tarafından müşterek karşılandığını kaydeden Tanılır, şunları söyledi: "Bu gıda bankası, bir yerde dar gelirli ve muhtaç ailelerle hayırsever vatandaşlarımızı buluşturmak için güvenilir bir adres oldu. Gıda Bankası'nı kurarken işadamlarımızdan destek gördük. Bundan sonra da aynı desteklerini bekliyoruz. Gıda bankasına katkılarını yapmak isteyen iş adamlarımızdan da talepler geldi. Bu da bizi sevindiriyor. Umarım Gıda Bankası sayesinde dar gelirli ailelerimizin sıkıntıları bir nebze olsun giderilir. Ayrıca Gıda Bankası'na yiyecek, giyecek, temizlik ve yakacak malzemesi yardımı yapacak işadamları, yardım miktarının yüzde 100'ünü Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesine göre gelirlerden düşebilecek."

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 10:28:39
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 13:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İdris KARAEL IP: 85.98.184.xxx Tarih : 23.11.2005 11:31:57
Sayın valimizin sosyal ve yardımlaşma gıda bankasını kurmuş olmasından dolayı kutluyor.fakir fukaraya yardım ve desteklerinin sürekli daha iyi projelerle devamının olması ümidi ile hizmetlerinden ötürü tekrar teşekkürlerimle saygılar sunarım.Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Odası Başk.İdris KARAEL