2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

9 kişi hastaneye kaldırıldı

Çaldıran'da 9 kişinin kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılması üzerine, ilçede tavuk itlafına başlandı.

Tavuk eti yedikten sonra rahatsızlanan Taş ailesinden 9 kişi, Çaldıran Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahaleleri sonucunda kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

İlçe Kaymakam Vekili İsmail Kaygısız başkanlığında kriz masası kurulurken, İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 3 ayrı ekip dün gece tavuk itlafına başladı. Özel kıyafetli ekipler, evleri tek tek dolaşarak kümeslerde bulunan kanatlı 3 bin 813 hayvanı toplayarak itlaf etti. İtlaf edilen tavuklar, ilçenin 5 kilometre uzaklığında açılan 4 metre derinliğindeki çukura gömülürken, bütün köylerde tavuk itlafına başlanılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, tavuklarını vermek istemeyen vatandaşları ikna etmeye çalışırken, bugün ise belediye hoparlöründe ve İlçe Emniyet Amirliği'ne bağlı trafik otosundan 15 dakika arayla anonslar yapılarak halka bilgiler verildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 13:39:11
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 13:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih turk IP: 85.100.14.xxx Tarih : 15.10.2006 18:10:28
taş ailesine geçmiş olsun.....hayatım da ilkkez van çaldıran da görmüş olduğum kafesli arabalarla tavuk satışını hiç bir zaman normal bulmadım.batıda yumurtadan kesilen ya da sağlıksız hayvanlar doğuda pazarlanmaya çalışılıyor.lutfen biraz daha dikkat.kedali,yaviç,islam taş a sevgilerimle........2002 mehmetçik dersanesinden