2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Genelev mafyası'na operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, genelev mafyası olarak bilinen ve yeraltı dünyasında "Margi" grubu olarak adlandırılan suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 19 kişi, adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, "Margi" lakaplı T.A.'nın yönettiği suç örgütünün silahla yaralama, haraç alma ve genelevinde zorla kadın çalıştırma gibi eylemler içinde olduğunu tespit etti. Operasyon düğmesine basan polis, T.A.'nın yaptığı iddia edilen suç örgütüne üye olan kişilerin İzmir, Antalya, Kuşadası, Çeşme, Bayındır ve Torbalı'daki iş ve evlerine baskın düzenledi. 

Yapılan operasyonlarda, 3'ü bayan 19 örgüt üyesi, yakalandı. Uzun süredir yapılan takip sonucu yapılan operasyonlarda sanıklarla birlikte biri Glock marka olmak üzere 5 adet değişik çap ve marka tabanca, 7 adet şarjör, 215 adet mermi, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet av tüfeği, 97 adet av mermisi, 3 adet kesici ve delici alet, sahte kimlikler ve çok sayıda senet ele geçirildi. Hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan örgüt lideri T.A. ise Antalya'da yakalanarak İzmir'e getirildi. 

Yapılan soruşturmalarda suç örgütünün, 4 Mart 2005 günü Buca Şirinyer Mehmet Akif Caddesi üzerinde 35 P 8853 plakalı otomobil içinde YATEKS Mobilya Mağazası sahibi Ünal Tataş'ın öldürülmesi, aynı otomobil içinde bulunan firmanın Şirinyer Şubesi'nde çalışan Musa Korkmaz'ın öldürülmesi olaylarıyla, Mehmet Ali Tutucu, Sedat Tutucu ve Temel Uludağ isimli kişilerin de öldürülmesi olaylarının faili olduğu ortaya çıktı. Toplam 36 adet eylemi ve çok sayıda elemanı olduğu belirlenen suç örgütünün 19 üyesi hakkında; silahlı örgüt kurmak, 5 cinayet, çok sayıda yaralama, çok sayıda ev, oto ve işyeri kurşunlama, korkutmak amaçlı tabancayla ateş etme, haraç alma, tehdit, silah tehdidiyle çek imzalatma, insan ticareti, gasp, adam kaçırma, tecavüz, 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet, polise mukavemet ve hırsızlık suçlarından işlem yapıldı. İfadesi alına zanlılar, adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 12:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?