2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bacasız fabrika

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, AKÜ Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, artan kapasitesi ve hizmet kalitesiyle bölge hastanesi konumuna geldiğini söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve protokol üyelerine hastaneyi gezdiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, 2005 yılı içerisinde projelendirilerek ihalesi yapılan ve 3 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanma aşamasına gelen 426 yataklı hastanede; cerrahi birimler, acil servis, dializ ünetisi, 9 adet ameliyathane, 5 yoğun bakım ünitesi, tek ve 2'şer kişilik 200 hasta odası, doktor odaları ve diğer birimlerin yer aldığını belirtti.

Toplam kapalı alanı 24 bin metre kareye ulaşan hastanede, inşaat kalitesinden ödün verilmediğini vurgulayan Sözbilir, "Kırmızı Hastane'nin de taşınması ile sunulan sağlık hizmetinin kalitesi, yeni alınan personel ve son teknoloji cihazlarla artırılmıştır. Hastanemizde amaliyathane ve yatak kapasitesinin artırılması ile daha önceden ileri tarihlere verilen randevular da öne alınmıştır. Hastanemiz artan kapasitesi ve hizmet kalitesiyle bölge hastanesi konumuna gelmiştir. AKÜ, 2005 yılında Ali Çetinkaya Kampusü'nde hastane yatırımının yanında yeniden yapılanmaya gidiyor. Öğrenci girişi ile hastane girişi ayrıldı. Kampus içerisinde Afyon Meslek Yüksekokulu için 2 ay gibi kısa sürede 17 derslik, biri 100 kişilik, diğeri 80 kişilik anfi ve 3 adet büronun yer aldığı tek katlı bir bina inşa edilmiştir. Yine bu kampusümüzde hastane için belediyemizin de destekleri ile büyük bir otopark yapılmıştır" dedi. Ahmet Necdet Sezer Kampusü'nde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Halim Sözbilir, "Ahmet Necdet Sezer Kampusü'nde temeli geçen yıl atılan, 3 kat üzerine öğretim elemanları bloku, 2 derslik bloku ve bir adet geçiş blokundan oluşan 10 bin metre kare kapalı alana sahip eğitim binası tamamlanmış ve eğitim-öğretime başlanmıştır. Yine bu kampusümüzde hayvan hastanemizin 1 bloku tamamlanmış ve Temmuz ayında hizmet vermeye başlamıştır. Kampusün tamamına yönlendirme tabelaları ve duraklar yerleştirilmiş ve kampuste Öğrenci Vadisi oluşturulmuştur. Öğrenci Vadisi'nde yapımı süren ve son aşamaya gelen bin kişilik kantin ve yine bin kişilik kafeterya önümüzdeki günlerde hizmete açılacaktır. Aynı kampuste yer alan bir tribün ve futbol sahası da önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.

"TRİLYONLARCA TASARRUF SAĞLADIK"

Ahmet Karahisari Kampusü'nde oluşturulan Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin de açıldığını hatırlatan Sözbilir, yapılan titiz planlama ile bu yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da üniversitede önemli yatırımlara imza attıklarını kaydetti.

Öncelikle Ahmet Necdet Sezer Kampusü'nde yarım kalan Rektörlük B Bloku ile eğitim binasındaki öğretim elemanları blokunu tamamladıklarını ifade eden Sözbilir, "Büyük eksikliği duyulan ve öğrencilerimizin uygulama yapmasını zorlaştıran atölyeleri bu kampusümüze taşıyarak yeni yaptığımız 4 adet dış uygulama atölyelerine yerleştirdik. Çok kısa sürede yaptığımız sosyal tesis ile de önemli bir eksiğimiz giderilmiş oldu. Çevre düzenlemeleri, altyapı çalışmaları, ağaçlandırma, çimleme ve göletlerle kampusümüzü modern bir çehreye kavuşturduk. Kampusümüzde yapılan gençlik şölen alanı öğrencilerimizin ders dışı faaliyetlerini rahatça yapmalarına olanak sağlamıştır. Ahmet Karahisari Kampusü'nde depremden zarar gören binanın yaptığımız proje ile tekrar kullanıma kazandırdık ve devletimize trilyonlarca tasarruf sağladık" dedi.

Rektör Prof. Dr. Sözbilir, şunları söyledi:

"Üniversitemizin öncelikleri arasında yer alan ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi bir üniversite olma hedefi doğrultusunda ulusal ve uluslararası projelere önemli derecede kaynak aktarılarak 17 Leonardo Da Vinci projesinin gerçekleştirilmesi ve Erasmus çerçevesinde öğretim elemanı ve öğrenci değişimi sağlanmıştır. Öğretim elemanlarımızca yapılan uluslararası yayınlar sayesinde üniversitemiz 2004 yılı içerisinde ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında 24. sıraya yükselmiştir. Bilgi teknolojilerine yatırım yapan üniversitemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere, öğretim üyelerine dizüstü bilgisayar alımı başlatılmış ve bu bilgisayarlar dağıtılmıştır. Yine eğitim-öğretim kalitesini artırmak amacıyla her dersliğe bir projeksiyon cihazı alınmıştır. Ayrıca her geçen gün aramıza katılan nitelikli öğretim üyesi sayısı artmış ve öğretim üyesi sayımız bugün itibariyle 402'ye ulaşmıştır. Üniversite yayın faaliyetlerine ayrı bir önem verilmiş, üniversitemiz öğretim elemanlarınca hazırlanan bilimsel eserler, ders kitapları ve yardımcı ders kitapları üniversite yayını olarak basılmıştır. Üniversitemiz öğretim elemanlarınca hazırlanan Afyonkarahisar Vakıf Eserleri kitabının 1. cildi basılarak ilimizle ilgili araştırmalar alanında önemli bir boşluğu doldurmuştur".

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:36:25
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?