2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Koçak'tan Çin graniti uyarısı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, kentte faaliyet gösteren mermercilerin son günlerde 'piyasayı istila eden' Çin graniti konusunda sıkıntı çektiğini ve bunun önlenmesi için girişimlere başladıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Koçak, Afyonkarahisar mermeri ile kıyaslanamayacak kadar kalitesiz ve kullanışsız olan Çin granitinin ucuz olmasından dolayı rekabette sıkıntı yaşandığını ve sorunun çözümü için girişimde bulunduklarını söyledi.

Öncelikle Dış Ticaret Müsteşarlığı nezdinde çalışmalara başladıklarını kaydeden Koçak, "Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın da konuyu takip ettiğini öğrendik. Buna göre Çin graniti ithalatından, geçen yıl ton başına 300 dolar alınırken, son zamanlardaki artışa paralel olarak bu oran ton başına 500 dolara çıkartıldı. Bunun yanı sıra izleme sonucunda başka tür tedbirlerinde alınabileceği belirtildi.

Aynı zamanda konuyla ilgili Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'le de görüşme fırsatı yakaladım. Konunun ne kadar önemli olduğunu ve mermer sektörünün Türkiye için çok büyük bir öneme sahip olduğunu, ancak Çin graniti dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini belirttim. Sayın bakan da konunun bizzat kendisi tarafından takip edildiğini, şu an izlemenin devam ettiğini, kendisine aktardığımız konuları da değerlendireceğini belirtti. Bu sorunlar en kısa sürede aşılacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 20:59:18
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 21:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?