2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

'Demokrasinin en önemli unsuru sendikalardır'

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sendikal örgütlenme hakkının kullanılmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlükten söz edilemeyeceğini ifade ederek, "Sendikalar demokrasinin en önemli unsurlarındandır" dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, bazı kesimlerin sigortasız işçi çalıştırmayı desteklediklerini ifade etti. Uslu, "Avrupa Birliği sürecinde olduğumuz bu dönemde, hala 'İşçiler ve sendikalar, devletin fabrikasında çalışan makinelere demir attılar, bantlarına zarar vermek amacıyla kasıtlı olarak kestiler. Fabrikaların çalışmasını engellediler' diyerek, sendika ve sendikacıları kamuoyuna kötü göstermeye çalışan bazı sömürücü zihniyetler var. Kendi kar amaçlarını düşünerek demokratik örgütlenmenin önüne geçerek, kayıt dışılığı yani sigortasız, vergisiz işçi çalıştırmayı desteklemektedirler" diye konuştu.

Sendikal örgütlenme hakkının kullanılmadığı bir ülkede, bir ilde, demokrasiden ve özgürlükten söz edilemeyeceğini ifade eden Uslu şunları söyledi:
"Sendikalar demokrasinin en önemli unsurlarındandır. Sosyal adaletin sağlanmasının temel araçlarından biri olan sendikalaşma hakkına getirilen bu kısıtlamalar ve engellemeler, Türkiye'de endüstri ilişkilerinin gelişimine de büyük darbeler vurmaktadır. Türk-İş İl Temsilciliği olarak, bu haklarımızın kullanılmasını engelleyen işverenleri insafa davet ediyor, demokrasinin, özgürlüğün ve hukukun bir gün o kesimlere de lazım olacağını hatırlatıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 21:03:39
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 21:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?