3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Afyon'da çatışma: 1'i polis 10 yaralı

Afyonkarahisar'da 2 aile arasında meydana gelen silahlı çatışmada, 1'i polis olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Çatışmada, iki ailenin evi ile 2 otomobil ve 1 polis aracı da kurşunlara hedef oldu. Yaralılar, hastanede tedavi altına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Ataköy Semti'nde bulunan Çobankuyu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önceden de aralarında husumet olduğu öğrenilen Akdoğan ile Gezgin aileleri arasında, henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evlerinde bulunan silahları çıkaran aileler, birbirlerine rasgele ateş açmaya başladı.

Kavga ihbarını alan ve kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri de çatışmanın arasında kaldı. Olayda, Afyonkarahisar'a tayini yeni çıkan ve bugün görevine başlayan polis memuru Metin Ünal ile her iki aileden Ercan Gezgin, Hayati Gezgin, Ferdi Kaçar, Mevlüt Akdoğan, Ahmet Akdoğan, Hamza Akdoğan, Seval Akdoğan, İlknur Akdoğan ve Emrah Akdoğan yaralandı. Yaralanan 10 kişi, çevredeki araçlar ve ambulanslarla Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olayda kullanılan 2 adet av tüfeği ve 1 adet pompalı tüfeğe de polis tarafından el konuldu. Nöbetçi savcıdan alınan izinle her iki ailenin evinde yapılan aramada ise çok sayıda av tüfeği, silah ve mühimmat ele geçirildi.
Bu arada hastaneye kaldırılan yaralıların yakınları arasında da zaman zaman tartışmalar yaşandı. Polis, hastanelerde yoğun güvenlik önlemi alırken, bazı yaralı yakınları da sinir krizi geçirdi.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 00:51:51
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?