30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

'Kaldırım Operasyonu'nda tutuklama

Afyonkarahisar'da polis tarafından uyuşturucu çetelerine yönelik düzenlenen "Kaldırım" operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 5'i tutuklandı. 

Son yılların en kapsamlı uyuşturucu operasyonunu gerçekleştiren Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "Kaldırım" adı verilen operasyon çerçevesinde ilk olarak çetenin başı olduğu ileri sürülen S.K'yı, üzerinde 440 gram esrarla birlikte yakaladı. S.K'nın ifadeleri doğrultusunda operasyonun kapsamını genişleten polis, 16 kişiyi daha gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise 29 kök kenevir bitkisi, esrar içiminde kullanılan ve "çarşaf" diye tabir edilen esrar kağıtları ve 4 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan zanlılar arasında, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) okuyan öğrencilerin de bulunduğu öğrenildi. 3 gündür Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar, dün sabah Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan S.K, Y.Y, A.T, Y.C. ve G.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 11:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kevin garnett IP: 78.165.107.xxx Tarih : 20.03.2010 12:51:24

afyon kacakcılık şube 440 gram esrar için 37 kişinin hayatını yaktı en kapsamlı uyusturucu operasyonuymus  bunların yaptıgı  en kapsamlı buysa aferim hepsine basarıların devamını dilerim