30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Maganda kurşunu düğünü kana buladı

Afyonkarahisar'a bağlı Çakır köyündeki düğünde silahla açılan ateş sonucu 4'ü çocuk 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Çakır Köyünde Mehmet Kıvanç'ın ait düğünde silahıyla rasgele ateş açan İhsan Gözalan (36) 4'ü çocuk 6 kişiyi yaraladı.

Yaralanan Vehbi Çengelci (28), Şerafettin Keskin (13), Muhammer Dinç (11), Emin Kılınçkaya (31), Ahmet Kılınçkaya (6) ve Abdullah Aydoğmuş (10), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olayın ardından yaralıları hastanede ziyaret eden ve Çakır Köylü olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan, “düğünlerde silah kullanılmasına karşıyız” dedi.

Bu konuda Milletvekillerine ve basına büyük görevler düştüğünü belirten Aydoğan, şöyle konuştu:

“Çakır köyündeki büyüklerimin acil bir toplantı düzenlemelerini ve düğünlerde silah kullanılmasına yasaklayıcı bir karar almalarını istiyorum. En azından Afyonkarahisar bölgesinde bir kampanya başlatarak herkesin destek vereceğine inanıyorum. Köyde yakın akrabam yok ama hepsi akrabalarım, akraba olmaktan da öte köylüm. Böyle bir olayın meydana gelmesi hem vahim hem de üzücü, tekrarlanmamasını diliyorum.”

Çakır Köyü Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar ise silahı sıkan kişinin köyden olmadığını belirterek olay sonra ortadan kaybolduğunu söyledi.

Yaralılardan Abdullah Aydoğmuş'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken havaya ateş açan İhsan Gözalan göz altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
a.a
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 14:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?