3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Afyon'da yangın kavgası

Afyonkarahisar'da bir evde çıkan yangının ardından komşular, önce kendi aralarında sonra da itfaiye ve polis ekipleri ile tartıştı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu.

Olay, gece geç saatlerde Cumhuriyet Mahallesi Sultan Divani Caddesi üzerinde bulunan Elif Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşit Korucu'ya ait olan apartmanın 2. katındaki evde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın, diğer dairelere sıçramadan söndürülürken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Bu arada itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, komşular birbirlerini ihmalkarlıkla suçlayarak kavga etti. 2 kadın komşunun sözlü ağız kavgası, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden önlendi. Kendi aralarında kavga etmekle yetinmeyen apartman sakinleri, daha sonra itfaiye ve polis ekipleri ile tartıştı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da, yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu. Basit önlemlerle çözülebilecek işin, vatandaşın duyarsızlığı nedeniyle vahim boyutlara geldiğini belirten Başkan Kaptan, "Yanan dairede büyük hasar oluştu ve kullanılamayacak duruma geldi.

Bugüne kadar baca temizliği konusunda halkımızı hep uyardık. Ama maalesef burada bu hassasiyet gösterilmemiş" dedi. Apartman yöneticilerinin bir çoğunun görevini layığı ile yerine getirmediğini savunan Kaptan, "Çünkü kendim de apartmanda yaşıyorum. Herkes apartman dairesi alırken, evinin içini imkanları ölçüsünde en lüks şekilde döşüyor. Ama müşterek işlere geldiği zaman 'Yönetici yapsın' diyor. Yöneticiliği üzerine alacak fedakar insanlar da zor çıkıyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan yangının meydana geldiği Elif Apartmanı'nda gündüz saatlerinde de bir baca yangını çıktığı öğrenildi. Baca yangını sonrasında itfaiye ekiplerinin, olası bir yangına karşı apartman sakinlerini uyardığı belirlendi.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 06:59:06
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 15:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?