3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bu virajda facia mı bekleniyor?

Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Uşak ve Afyonkarahisar-Antalya karayolu üzerindeki Kadayifçioğlu Tesisleri mevkiinde bulunan keskin virajda kazalar durmak bilmiyor.

Afyonkarahisar'da bir kamyonun keskin virajda devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece geç saatlerde Afyonkarahisar çevre yolunun Kadayifçioğlu Tesisleri mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Yalçın Karaman yönetimindeki 35 SAC 99 plakalı mandalina yüklü kamyon, virajı alamayarak yan yattı. Kazada, sürücü Yalçın Karaman ile birlikte yanında yolcu olarak bulunan Eray Ertan yaralandı. Yaralanan 2 kişi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek de, Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür'ü arayarak, keskin viraj için yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Virajın düzeltilmesi için projenin tamamlandığını belirten Vali Dilek, "Ancak belli kamulaştırmalar gerekiyor. Açıyı genişletmek ve dar keskin dönüşü ortadan kaldırmak gerekiyor. Bakanlığa proje sunulmuş ve ödenek bekleniyor. Artık önümüzdeki günler bütçe dönemi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı da konuyu takip ediyordur. Biz de konuyu tekrar bölge müdürlüğü nezdinde görüşelim. Ama ödenek gelmeyince ve kamulaştırma yapılamayınca keskin viraj da yapılamıyor" dedi.

Bahse konu virajda bugüne kadar onlarca trafik kazası meydana gelmiş, son olarak ise geçtiğimiz hafta pamuk yüklü bir kamyon virajı alamayarak yan yatmıştı. Viraja, kazaları önlemek amacıyla trafik levhası takviyesi yapılmış, virajda azami hızın 40 kilometre olduğunu gösteren trafik levhaları da kaldırılarak, yerlerine azami hızı 30 kilometre gösteren levhalar dikilmişti. Ayrıca "sola keskin viraj" anlamını taşıyan tabelalara da ilaveler yapılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 15:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?