2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Polisin kolunu kıran kapkaççıya tutuklama

Afyonkarahisar'da bankadan çıkan bir vatandaşın 16 milyar lirasını (16 bin YTL) kapkaç yöntemiyle çaldıktan sonra, kendisini yakalayan polis memurunun da kolunu kıran şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, önceki gün Ambaryolu Caddesi üzerinde bulunan Fortis Bank önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankadan 16 bin YTL çeken Ali İhsan Yaşa, bankanın yanına park ettiği aracına bindi. Bu arada 3 kişi oldukları belirlenen şahıslardan ikisi, Yaşa'nın içinde bulunduğu otomobile taş attı.

Durumdan şüphelenen Yaşa araçtan inerken, diğer kapkaççı ise içerisinde para olan çantayı alarak kaçtı. 3 şahıs daha sonra, Karaman Mahallesi'nde bir yere park ettikleri araçlarının yanına gitti. Bu arada polis aracının içerisinde, şüphelileri teşhis etmesi amacıyla dolaştırılan Ali İhsan Yaşa, parasını çalan şahısları Gazlıgöl Caddesi Demiryalayan Türbesi civarında gördü. Bunun üzerine kapkaççılar ile polis arasında arbede yaşandı.

Çıkan arbedede Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli sivil polis memuru Ömer Yılmaz'ın kolu kırıldı. Olay yerine gelen meslektaşları tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülen Yılmaz'ın kolu alçıya alındı. Olayın ardından 2 şüpheli kaçarken, Cemalettin Dadaloğlu isimli şahıs ise üzerindeki 16 milyar lira ile birlikte kıskıvrak yakalandı. Şüpheliye ait olduğu belirlenen 01 plakalı otomobilin içinde yapılan aramada ise silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Geceyi sorgulanmak üzere Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde geçiren Dadaloğlu, öğle saatlerinde adliyeye götürüldü. "Kapkaç", "Uyuşturucu madde bulundurmak", "Ruhsatsız silah bulundurmak", "Resmi mercilere yalan beyanda bulunmak" ve "Görevli polis memuruna mukavemet" suçlarından mahkemeye çıkarılan Cemalettin Dadaloğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 20:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?