2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Saniye saniye hırsızlık

Afyonkarahisar'da bir kuyumcu dükkana giren hırsızlar saniye saniye görüntülendi. Hırsızlardan biri 2 bin 500 dolar değerinde pırlanta bileklik çaldı.

Olay, Uzunçarşı'da bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, isimleri belirlenemeyen şahıslardan biri dükkana girerek kuyumcuya saatleri sordu. Saatlere bakma bahanesiyle kuyumcunun dalgınlığından yararlanan şahıs, vitrindeki boyunlukta sergilenen pırlanta bileklik ve 2 takımı cebine attı.

Boyunluğu boş görerek şüphelenen dükkan sahibi, "Burası boş muydu" diye sormasının ardından paniğe kapılan şahıs, pırlanta kolyeyi tezgahın üstüne bıraktı. Bu sırada 2 arkadaşı daha dükkan sahiplerini oyalamak için kuyumcuya geldi. Dükkanda bir süre oyalanan 3 kişiden 2'si dışarı çıktı. Bir süre daha kuyumcuda kalan diğer şahıs da cebindeki pırlanta bilezikle kayıplara karıştı. Durumdan şüphelenen dükkan sahipleri kamera kayıtlarını inceleyince durumu fark etti ve polise haber verdi.

Kuyumcu sahiplerinden İbrahim Kasabalı, şahsın saat sormak için geldiğini belirterek, "Dükkanda bu sırada 3 yetkili vardı. Şahıs, ortağıma bir saat soruyor ve ortağım gösteriyor. Ortağım saat almak için eğildiğinde 2 tane pırlanta takım, 1 de bilekliği alıyor. Ortağım saati aldıktan sonra boyunluğun boş olduğunu fark ediyor ve 'Bu boyunluk neden boş' diye sorduğunda çalan vatandaş paniğe kapılıyor ve iki tane pırlanta takımı tezgahın üzerine bırakıyor" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:37:30
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 14:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?