30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Süpürge'de 10 gözaltı

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 'Süpürge Operasyonu'nda, çete oluşturarak bir çok suça karıştığı iddia edilen 10 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslarla birlikte çok sayıda çek, senet, silah, mermi ve captagon hap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süren çalışmaların ardından M.A. (35), H.K. (28), M.M. (50), K.P. (28), A.T. (26), Y.Ö. (35), O.D. (34), C.C. (39), A.T. (31), ve A.S.'yi (32) yakaladı. Gözaltına alınan şahısların, zorla çek ve senet imzalatmak, çete ve teşekkül oluşturmak, kurşunlama olayına karışmak, tehdit, şantaj, silah alım satımı ve temini ile halk arasında korku ve infial uyandırmak suçlarını işledikleri ileri sürüldü.

Çetenin lideri olduğu öne sürülen M.A. ile diğer üyelerinin evlerinde yapılan aramada ise 5 adet tabanca, çok sayıda çek, senet, fişek ve mermi, 1 adet plaka ve 4 adet captagon hap ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından "Süpürge" adı verilen operasyon kapsamında yakalanan 10 zanlı, alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 14:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?