30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Trafik kazası: 28 yaralı

Afyonkarahisar'da bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 1'i ağır 28 kişi yaralandı.

İzmir'den Giresun istikametine giden Ali Sayın idaresindeki Fındıkkale Turizm'e ait 34 KU 999 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolu çevre yolu kavşağında virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü.

Otobüste bulunan yolcular etrafa dağılırken, 2 yolcu ile 1 yedek şoför otobüsün içinde sıkıştı. Kaza nedeniyle Afyonkarahisar'daki tüm ambulanslar bölgeye sevk edildi. Yaralanan yolcular polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından ambulanslar ve polis araçlarına konularak hastanelere götürüldü.

Bu arada kaza mahalline gelen bir ambulans da kara saplandı. Ambulans, vatandaşlar tarafından kısa sürede kardan kurtarıldı. Kazada, otobüste bulunan 34 yolcudan 28'ü yaralandı. Yaralılar, Afyonkarahisar ve Kocatepe devlet hastanelerinde tedavi altına alınırken, 1 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Durumları iyi olan 6 yolcu ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Kazada yaralanan 28 yolcunun isimleri ise şöyle; "Mehmet Karagöz, Yaşar Çetin, Emine Yılmaz, Şerafettin Yılmaz, Esma Tere, Zehra Kursak, Seval Erol, Serpil Köylü, Ayşe Yılmaz, Cevdet Köylü, Mehmet Köylü, Ali Akkaya, Süleyman Parlak, H. Hamdi Yılmaz, Hilal Küçük, Büşra Küçük, Aysun Sağır, İsmail Akdağ, Sabri Yüksel, İbrahim Demirci, Marziye Koç, Ozan Kurt, Yusuf Yiğit, Arzu Küçük, Hatice Ustabaş, Nihat Yurt, Ertan Güngör, Yasin Demir."

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 11:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?