3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Vagon fabrikasında yangın

Afyonkarahisar'da vagon parçalama bölgesinde çıkan yangında 3 vagon kullanılamaz hale geldi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.

TCDD Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğü'ne ait parçalanmayı bekleyen 3 vagonda, henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Afyonkarahisar İtfaiye Müdürlüğü'ne 100 metre mesafede meydana gelen yangına ekipler hemen müdahale etti. Yangın, çevrede bulunan diğer vagonlara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürülürken, olayda 3 vagon kullanılamaz hale geldi.

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Yorulmaz, yangının, vagonlardaki demir ve ahşap ayrıştırılması sırasında meydana gelen yüksek ısı ve kıvılcımdan çıktığını söyledi. Ayrıştırma işlemini yapan kişi veya kurumların kendilerine haber vermesi gerektiğine dikkat çeken Yorulmaz, "Bu yangın itfaiyeye çok yakın bir noktada çıktığı için hemen müdahale ettik. Yangın 4-5 noktada aynı anda çıkmış. Ama yangın bölgesine geldiğimizde muhatap bulamadık. Parlamaya ve patlamaya müsait olan tüpler de yangına 3 metre mesafede" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?