30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Afyonlu kadınlara meme kanseri anlatıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında "Meme Kanseri" konulu bir konferans düzenledi.

Çavuşbaş Mahallesi Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferansta, kadınlara meme kanseri, kanserden korunma, erken teşhis ve kendi kendine meme muayenesi gibi konularda bilgiler verildi. Konferans öncesi kent meclisinin çalışmaları hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Fercihan Öztürk, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nde kurslar açtıklarını belirterek, "Tel kırma kursumuz devam etmektedir. Boncuk işleme, el örgü kurslarımızın süresi bitmiş olup, tekrar müracaatlar olduğu taktirde 2. dönemde açılması planlanmaktadır. Ayrıca hazırlıkları biten hasta bakım ve keçe işleme kurslarımız için müracaatları halen kabul etmekteyiz. Kısa bir süre sonra da bu kurslarımız faaliyete geçecek. Nisan ayı sonunda Özdilek Turizm Meslek Lisesi'nde yemek kursumuzun açılması planlanmış olup, talepleri kabul etmekteyiz.

Yine ebru kursumuz devam etmektedir. Halil Ağa Semt Pazarı'nda bulunan Kadın El Emeği Satış Merkezi'ne gün geçtikçe ilgi artmakta ve burada satış yapan kadınlarımız evlerine katkıda bulunmaktadırlar. Halen Eşrefpaşa Mahallesi'nde devam etmekte olan ipek halı dokuma kursumuzun ise daha geniş bir mekana alınarak, atölye haline dönüştürülmesi planlanmıştır. Bu husustaki duyurularımız tüm mahalle muhtarlarına iletilmiştir. İlgilenen bayanların gerek meslek öğrenmeleri gerekse ev ekonomilerine katkıda bulunmaları açısından Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sekreterliği'ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.
Bu arada, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi'nin bütün bir yıla yayarak eğitimler verilmesi konusunda Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde her hafta farklı okullarda eğitim toplantıları düzenleneceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 18:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?