3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Çevre için bilgiler paylaşılacak

Afyonkarahisar Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi Koordinatörü (ADUYBİM) Aydın Güneş, ADUYBİM'in teknik donanımıyla çok nitelikli bir kurum olduğunu ve yapacak oldukları çalışmalarla bunu tüm Türkiye'ye duyuracaklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da kurulum çalışmaları devam eden Çevre Düzeni Planı kapsamında "Bilgi Paylaşımı" konulu bir toplantı düzenlendi. Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Ateş'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Kağan, 5302 sayılı kanunda belirtilen yerinden yönetimin gerekliliğini vurguladı. Kağan, çevre düzeni planıyla ilgili ADUYBİM Koordinatörü Aydın Güneş ve ekibinin çalışmaları hakkında İl Genel Meclisi üyelerine ve toplantıya katılanlara genel bilgiler verdi. ADUYBİM ekibine teşekkür eden Kağan, "Afyonkarahisar'da 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın hazırlanması, değişen yasa sonucunda İl Özel İdare Yasası 5302 sayılı kanunun 6. maddesince İl Özel İdaresi'ne bırakılmıştır. Sayın Vali'nin talimatıyla çevre düzenleme projesi tamamlanması için ADUYBİM görevlendirilmiştir. Finansı tamamen İl Özel İdare Müdürlüğü'ne aittir. Çevre Düzeni Planı, ADUYBİM bünyesinde çalışan 18 uzman tarafından 6 Aralık 2004 tarihinde başlamıştır. 30 Kasım 2005'te tamamlanacak olan projeye şu ana kadar İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından 161 milyar harcama yapılmış, 724 milyar tasarruf edilmiştir" dedi.

Bahse konu projenin sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından yürütüldüğünü, diğer illerin ise Çevre Düzeni Planı'nı firmalara ihale ettirdiğini belirten Kağan, bu projenin tamamlanmasının ardından imar, çevre, toprak, stratejik planlar, jeotermal ve su kaynaklarının rezerv tespiti gibi üst projelerle çalışmalara devam edileceğini kaydetti.

ADUYBİM Koordinatörü Aydın Güneş ise yaptığı konuşmada, tasarruflu bir harcama politikasıyla Türkiye'de bir ilki başardıklarını vurguladı. Kendilerine her türlü desteği veren Vali Muzaffer Dilek'e teşekkür eden Güneş, "ADUYBİM ekibi, teknik donanımıyla çok nitelikli bir kurumdur. Her türlü acil durumlarda en kısa sürede en etkili bir şekilde verilere ulaşılabiliyor ve bu verilerin doğru analizlerini yapabiliyoruz. Bizim çalışmalarımız diğer 80 kente örnek olacaktır. Önümüzdeki ay ve yıllarda ADUYBİM markasını tüm Türkiye'ye duyurmanın haklı gururunu yaşayacağız. Kendimize, projelerimize ve ekibimize güveniyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:10:40
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?