2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Fiziksel Tıp Sempozyumu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, sağlık alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, "Üniversite olarak misyonumuz, bölge ihtiyaçlarını da göz önünde tutarak, fizyoterapi ve travmatoloji alanında referans bir hastane oluşturmaktır" dedi.
Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile AKÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen "1. Kocatepe Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Sempozyumu" başladı. İkbal Termal Otel'de 3 gün boyunca devam edecek olan sempozyumda konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, kuruluşundan bu yana günden güne gelişen ve bugün Anadolu'nun parlayan yıldızlarından birisi haline gelen AKÜ'nün, geleceğe umutla baktığını söyledi. AKÜ'nün, 31 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin köklü üniversiteleri arasında yerini aldığını belirten Sözbilir, "AKÜ, cumhuriyete ve değerlerine bağlı kuşakların yetiştirilmesinde ve cumhuriyetin bugünlere ulaşmasında diğer üniversitelerle birlikte temel rol üstlenmiştir. Çağdaş, modern, özgür ve aydın bir gençlik için Atatürk'ün açtığı yolda emin adımlarla yürümekteyiz" dedi.
"Sağlık alanı üniversitemizin en önem verdiği konulardan birisidir" diyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, şunları söyledi: "Üniversite olarak misyonumuz, bölge ihtiyaçlarını da göz önünde tutarak, fizyoterapi ve travmatoloji alanında referans bir hastane oluşturmaktır. Son 2 yıl içerisinde hastanemizin yatak kapasitesi 169'dan 426'ya çıkarılmıştır. Daha önceden planlanmış olan 64 milyon dolarlık hastane projesi, 25 milyon dolar olarak yeniden düzenlenerek, çağdaş fizik, tedavi ve rehabilitasyon ile travmatoloji birimleri oluşturulacaktır. Fizik, tedavi ve rehabilitasyon dallarında şu anda 6 öğretim elemanımız mevcuttur. Bu amaçla ilgili bölüm ve anabilim dallarının gerekli altyapıya ulaşmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan hidroterapi teknikerliği bölümü, devlet üniversiteleri içerisinde alanında eğitim veren tek bölümdür ve geçtiğimiz yıl 3. mezunlarını vermiştir. AKÜ, yine Türkiye'de bir ilk olarak özel sektörle işbirliğine gitmiş, bilimsel ve eleman altyapımız ile bölgenin termal kaynakları ve tesisleri hastalarımızın hizmetine sunulmuştur."
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?