30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Canlı yayında hayvan ameliyatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edilen hayvanlar, internetten canlı olarak izlenebiliyor.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içerisinde bulunan Hayvan Hastanesi, Türkiye'deki bir ilki gerçekleştirerek ameliyat edilen hayvanları internetten canlı yayınlamaya başladı. AKÜ Veterinerlik Fakültesi'nin "www.veterinerlik.aku.edu.tr" adresine giren herkes, Hayvan Hastanesi'nde hayvanlara yapılan operasyonları canlı olarak izleme imkanına sahip oluyor. Hayvan Hastanesi'nde son olarak bir köpek, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından kısırlaştırıldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Aslan, böyle bir uygulamanın Türkiye'de ilk kez AKÜ'de başladığını söyledi. İnternetten canlı hayvan ameliyatını şu anda eğitim amaçlı olarak yaptıklarını belirten Aslan, "Öğrencilerimiz salona girdiğinde ameliyatı yakın planda 8-10 kişi görüyordu. Diğerleri ise bundan mahrum kalıyordu ve kalite düşüyordu. Şu anda hem dersliklere, hem de seminer salonlarına internet üzerinden yayını aktarıyoruz. Bu operasyonlar dünyadan da izlenebiliyor. Tekniğimizi daha da geliştirerek, ameliyatları internetten sesli vermeye başlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?