30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

AB fonuyla işsizliğe çözüm

Avrupa Birliği (AB) Fonları, Aydınlı 99 işsiz gencin umut kapısı oldu. Gençler, kurdukları 99 ortaklı zeytin üretim ve pazarlama kooperatifiyle yılda 500 ton zeytin işleyecek.

Aydınlı bir grup işsiz genç, her mahallede kendileri gibi işsiz gençlerden seçtikleri temsilcilerle bir araya gelip kooperatif kurdu. Bir de proje hazırlayan 99 işsiz genç, bu projeleri sayesinde kişi başına 5 bin dolar kredi alarak işe başladılar.

Aldıkları geri ödemeli krediyle 'Tralles Zeytin Üretim ve Pazarlama' adı altında bir kooperatif kuran gençler, kooperatifin başkanlığına da Kemer Mahallesi'nden Türker Barba'yı getirdi. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde kiraladıkları işletmede zeytin işlemeye başlayan gençler, projeleri sayesinde işsizlikten kurtuldu. Gençlerin alıkları krediyi 5 yıl sona faizsiz olarak geri ödeyecekleri öğrenildi.

Tralles Zeytin Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Türker Barba, "Biz Aydın'ın gençleri olarak içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak için bir istişare toplantısı yaptık. Bazı kişilerin de yardımıyla AB Fonları'ndan yararlanmak için proje hazırladık. Yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Kiralamış olduğumuz zeytin fabrikasında yılda 500 ton zeytin işleyip pazarlayacağız.

Bütün bu çalışmalarımızdaki tek amacımız Aydın'daki işsiz genç arkadaşlarımızı bu dertten kurtarmak. Aydın gibi bir şehirde bir gencin işsiz dolaşması kadar zor bir şey yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 20:00:04
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 18:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?