19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İl genel meclisi toplandı

Aydın İl Genel Meclisi, Ekim ayı ilk toplantısını yaptı. Söke ve Bozdoğan İlçeleri sınırları içerisindeki balık çiftliklerinin ele alındığı toplantıda balık çiftlikleri için il encümene oy çokluğu ile yetki verildi. 

Aydın Özel İdare Meclis Salonunda gerçekleşen Aydın İl Genel Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı İsmail Hakkı Eser Başkanlığında yapıldı. Toplam 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Meclisi'nin Eylül ayındaki toplantısından araştırılmak üzere ertelenen Bozdoğan'daki balık çiftlikleri konusu Ekim ayında da gündeme geldi. Yapılan görüşmelerin ardından Bozdoğan'daki Kemer Barajı içerisinde 3 bin metrekarelik alanın kiraya verilip verilmeyeceği verilecekse kira süresinin belirlenmesi ve kira verme yetkisi yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile İl Encümenine verilmesi kabul edildi. Söke İlçesi sınırları içerisindeki bir balık çiftliği hakkında da kira verme yetkisi yapılan oylama sonucu İl Encümenine verildi. 

Yapılan görüşmeler sonunda kararsız kaldıklarını dile getiren CHP'li meclis üyeleri, kararlar alınmadan önce araştırma yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi ve İl Encümen Üyesi Mesut Kibar, baraj göletlerindeki ve normal göletlerin kültür balıkçılığına açılabilmesi için 12 kurumdan olumluluk raporu alması gerektiğini ve kendilerine müracaat eden şahıslarında bu raporlara sahip olduğunu söyleyerek araştırma konusunda rahat olmalarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 14:11:21
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 14:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?