29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Yıkılan köprü yeniden yapılıyor

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Bahçearası Köyü'nde çeyrek asırdır yapılmayan köprü için sonunda 200 bin YTL ödenek ayrıldı.

Bahçearası Köyü'nün yanı sıra Bedirler, Taşoluk, Hacıkabasakallar, Çöğürlük, Gökyaka, Kocasu, Abak, Dutağacı, Hallaçlar, Bademli, Böcek, Boğaziçi ve Orhaniye gibi 16 köyün kullandığı köprü 1980 yılında Köy Hizmetleri Aydın İl Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Sağlam yapılmadığı için aynı yıl bir ayağı çöken köprü, daha sonra yine Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından tehlike oluşturduğu için dinamitlenerek yıkıldı. Birinci köprünün yıkılmasının ardından yaklaşık 10 yıl 15 kilometre fazla yol kat ederek Çakırbeyli Yolu Köprüsü'nü kullanan köylüler, 1993 yılında kendi imkanlarıyla ikinci köprüyü yaptı.

Bu köprü de kum ocaklarının aşırı kum alması sonucu 1995 yılında çökünce, köylüler yine köprüsüz kaldı. Dayanıklı bir köprü yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen köylüler, yetkililerden bir yardım alamayınca kendi aralarında topladıkları parayla üçüncü köprünün inşaatına başladı. Fakat derneğin köprünün bitirilmesi için yeterince para toplayamaması nedeniyle üçüncü köprüde yarım kaldı.

Yarım köprünün tamamlanması için gece gündüz siyasilerin peşinde koşturan köy muhtarı Sahattin Tosun'un çabalarına rağmen, bir sonuç alınamadı. Köprünün yapılması için siyasilerden aldıkları sözler ve kurdukları dernekten ümitlerini kesen köylüler, 25 yıl önce dinamitlenen köprülerinin yeniden inşa edilmesi için 2002 yılında yıkılan köprünün önünde dua bile etti. Aydın İl Özel İdaresi, 25 yıldır yapılamayan köprü için sonunda 200 bin YTL ödenek ayırdı.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?