23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çöplük alanının yeri değiştirilecek

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde şehir merkezinde kalan çöplüğün Hacialiobası'ndaki 100 dönümlük azmak alana taşınacağı bildirildi. İlçenin sorunları hakkında Aydın Valisi Mustafa Malay'a brifing sunan Belediye Başkanı Yahya Orbay, Vali Malay'dan yeni çöp alanının kamulaştırılması konusunda yardım istedi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Nurettin Yıldız, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Belediye Başkanı Yahya Orbay ile yeni çöplük alanında incelemelerde bulunan Vali Malay, projenin onaylanması ve ilçenin çöplük sorununun çözülmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Yaklaşık bir asırlık belediyede mekan sorunu nedeniyle çöp sorununu bir türlü çözemediklerini belirten Başkan Orbay, "İncirliova'nın en önemli sorunlarının başında altyapı ve çöplük sorunu vardı. Altyapı sorununu çözdük. Ancak çöplük sorununu henüz çözemedik. Şehrin içinde kalması nedeniyle belediye çöplüğümüz tehlike oluşturmaya başladı. Bu sorunu çözmek için arayışa başladık. Hacıaliobası'nda tarıma elverişsiz 100 dönüm azmak alan var. Bu alanın çöplük olarak kullanılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemiz onaylanırsa İncirliova'nın en önemli sorunu çözülmüş olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:00:51
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 19:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?