18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARPUZLU - AYDIN

150 kız öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı

Karpuzlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca dağıtılan kırtasiye yardımları Kaymakamlık binasında öğrencilere teslim edildi. Törende konuşan Karpuzlu Kaymakamı Halil Berk, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile gerçekleştirilen "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde Kaymakamlık olarak dar gelirli ailelerin okula giden kız çocuklarını desteklediklerini belirtti.

 İlçede 13 bin kişilik nüfus olmasına karşın okul çağında olup da okula devam etmeyen hiç çocuğun bulunmadığını belirten Kaymakam Berk, duyarlılıklarından dolayı ilçe halkına da teşekkür etti.

Berk yaptığı açıklamada, "Karpuzlu İlçesi’nde okuma yaşına gelip de okula devam etmeyen kız öğrenci bulunmamasına rağmen fakir ve muhtaç durumdaki kız öğrencilerimize ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası doğrultusunda yardım ederek okula devam etmelerini amaçlıyoruz. yaptığımız yardım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kendi imkanları doğrultusunda yapılmaktadır. 3 milyar lira değerindeki kırtasiye yardımıyla ilçede bulunan 150 kız öğrencimizin bir yıllık kırtasiye ihtiyacını karşılıyoruz. Kitaplar devlet tarafından verildi. Amacımız yoksul kız öğrencilerin hiç masraf etmeden okuyabilmesidir" dedi.

Karpuzlu Belediye Başkanı Hayrettin Anmak ise ilçenin ekonomik olarak kısıtlı imkanlara sahip olmasına karşın bütün velilerin kız-erkek ayrımı gözetmeksizin çocuklarını okutmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek tüm velilere teşekkür etti.

Yardım paketleri öğrencilere tek tek teslim edildi. İlköğretim 1. sınıfa giden bazı öğrenciler ise ağır olduğu için yardım paketlerini taşımakta güçlük çekti.

iha-karpuzlu
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 00:16:47
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 13:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?