1
Haziran
2024
Cumartesi
KARPUZLU - AYDIN

Ovapınarı parke taşı ile tanıştı

Aydın İl Özel İdaresi, kırsal kalkınma stratejileri kapsamında gerçekleştirdiği su ve toprak kaynaklarının etkin kullanımı, kırsal alt yapının, kırsal yerleşimlerin geliştirilmesi ve korunması, çevreci iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, orman ekosisteminin korunması, orman kaynaklarının sürdürebilir kullanımının sağlanması alanlarında yaptığı çalışmalarla birlikte köylere hizmet götürmeğe devam ediyor.

Aydın genelindeki 490 köyün ulaşımın sorunun çözülmesine büyük önem veren İl Özel İdaresi, tüm köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Köy yolları çalışmalarının yanı sıra köy içi yollarda da faaliyetlerini sürdüren Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların daha modern, rahat ve kolay ulaşımlarını sağlamak için parke çalışmalarına önem veriyor. Köylerin mahalle, sokak, yol ve meydanlarına parke taşı döşenmesini sağlayan Özel İdare, çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Köylere dağıtılan parke taşı payını teslim alan Karpuzlu’ya bağlı Ovapınarı Köyü Muhtarı Mustafa Aksoy, Özel İdare hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köyünün ilk defa parke taşı ile tanıştığını belirten Aksoy, “Ovapınarı köyümüze ve köyümüze bağlı üç mahallemize bu güne kadar tarihinde hiç parke taşı döşenmemiş. İlk defa parke taşı döşenecek ve yazın tozdan kışın çamurdan kurtulacağız. Özel İdare tarafından sağlanan parke taşlarını uygun bir şekilde üç mahallemize ve köyümüze paylaştıracağız. Köyümüze yapılan yol, su çalışmaları ile birlikte tüm hizmetlerde bizden desteklerini esirgemeyen başta Özel İdare Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Aktemur olmak üzere, İl Genel Meclis üyelerimiz ile tüm Özel İdare birim müdürlerimize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl genelindeki köylerde devam eden üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Özel İdare tarafından yapılan parke taşı yardımlarının 2011 yılı Temmuz ayında başladığını belirterek, “Aydın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından 2011 yılı çalışmalarımızda 209 köyümüze toplam 239 bin 209 metre kare parke taşı dağıtımı yapıldı. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların daha modern, rahat ve kolay ulaşımlarını sağlamak için yaptığımız bu çalışmalarla Özel İdare 2011 yılı çalışma programında yer alan parke taşı ile ilgili projenin yüzde seksenlik bölümünü tamamladı.

Ayrıca, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce 2011 yılı içinde yapılan üç parke taşı ihalesinin ikisi tamamlanmış ve çalışmalara başlanmıştır” diye konuştu.
İller Bankası’nın parke döşeme işinin ihale aşamasında olduğunu dile getiren Aktemur, 2010-2011 yılında Kuyucak-Nazilli Aydın demiryollarında toplam 11 köyün hemzemin geçitlerine parke taşı döşenmesi sağlandığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2011 Pazartesi 11:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?