19
Mayıs
2024
Pazar
KARPUZLU - AYDIN

Ağır tonajlı kamyonlar dert oldu

Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilçenin sorunları hakkında Vali Vekili Ömer Eru’ya bilgi veren Karpuzlu Kaymakamı Halil Berk, ilçede maden taşıyan kamyonlarda sürekli olarak tonaj kontrolü yapılmasını istedi. Berk, "Yollarımızın sık sık tamir edilmesine rağmen, yönetmeliğe uymayan maden kamyonları nedeniyle ilçe halkı kendi yolunu kullanamıyor. Çiftçilerimiz, kazandığı parayı traktör tamircisine vermek zorunda kalıyor. Bu da milli ekonomiye büyük zarar veriyor" dedi.


Daha önce de bu konu ile ilgili defalarca şikayette bulunmasına rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini de belirten Kaymakam Halil Berk, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun’un da hazır bulunduğu toplantıda, tonaj uygulamasının göstermelik olarak yapıldığını ifade etti. İlçeden geçen maden taşıyan kamyonların 12 ton yük almaları gerekirken 50-60 ton yüklediklerine dikkat çeken Berk, "İlçenin en büyük sorunu maden kamyonları oldu. Karayolları gündüz denetleme yapınca hiçbir kamyon çalışmıyor. Mesai saati bitince yine herkes bildiğini okuyor. Yollarımız daha yeni tamir edilmesine rağmen köstebek yuvasına döndü. Bu sorunu karayolları çözemeyecekse bize yetki versin, biz kendimiz kantar kurup maden kamyonlarının tonajlarını denetleyelim. Karpuzlu’da yaşayan vatandaşlar ağır tonajlı kamyonlar yüzünden gelirinin büyük bir bölümünü tamircilere vermek zorunda kalıyor. Kış aylarında da Hatipkışla Köylüleri yollarını kullanamıyor" diye konuştu.


Berk’in şikayetleri üzerine bir açıklama yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Karpuzlu’da yaşanan sorunun ülke genelinde yaşandığını öne sürerek, "Tonaj denetlemesi konusunda yeni bir uygulama başlatacağız. Bu konudaki hazırlıklar tamamlanınca, tonaj uygulamaları 24 saat boyunca devam edecek. Bu sorun ancak bu şekilde çözülebilir" dedi.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:39:38
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 13:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?