20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARPUZLU - AYDIN

Aydın: Karpuzlu' daki sığır yetiştiriciliği konferansında bazı çiftçiler uyudu

Karpuzlu Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam Halil Berk, Belediye Başkanı Hayrettin Anmak, Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, komşu ilçelerin ziraat odası başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Açılışta konuşan Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici hükümetin ete uyguladığı teşvik priminin tarihle sınırlandırılmamsını istedi. Yetiştirici, "Hükümetin besicilik faaliyetlerini teşvik etmek için almış olduğu et teşvik primi besicilik yapan çiftçilerimiz mutlu etmiştir. Fakat bu karardaki süre kısıtlaması bizleri kaygılandırmaktadır. Çünkü bu pirim uygulaması 15 Kasım 2004 tarihine kadar kesim yapılan hayvanları kapsayacağından, daha kesim zamanı gelmemiş besi hayvanları sırf primden faydalanmak için kesilecektir. Bu da hayvancılığı olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Teşvik priminde tarih sınırlaması ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mürsel Özdoğan, süt sığırlarının beslenmesinde görülen aksaklıklar, Doç. Dr. Atakan Koç ise süt sığırı yetiştiriciliğinde temel ilkeler, Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyazıt Mursal ise meme hastalıkları konularında çiftçilere bilgi verdi. Konuşmacıların ifadelerinde teknik terimleri tercih etmesi üzerine anlatıları anlamadıklarını belirten bazı çiftçiler tepkilerini salonu terk ederek gösterdi. Bazı çiftçiler ise konferans boyunca uyudu.

Çiftçilerin salonu terk etmesi ve uyumaları üzerine söz alan Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, "Biz teknik bilgi veremeyiz ama ziraat odaları olarak vatandaşlarımızı doğru yolu göstermeye çalışırız. Maalesef bizi tarımı doğru yaptırmıyorlar. Ancak Türkiye’de hayvancılığın önü açıktır. Eğer bütün dünyada çiftçiler gelirlerinin yüzde 70’ini hayvancılıktan geri kalan yüzde 30’unu tarımdan elde ediyorlarsa ve Türkiye’de durum bunun tam tersi ise ülkemizde hayvancılığın önü açıktır. Bu nedenle hayvancılığı doğru yapmamız gerekiyor" dedi.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 11:59:03
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 14:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?