20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARPUZLU - AYDIN

Jandarmadan esnaf ziyareti

Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Tire, Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit’i ziyaret etti. Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette ilçe oda başkanları da hazır bulundu. 

Ziyarette konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın, ilçe ve beldelerde jandarmanın yürüttüğü uygulamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albay Mehmet Tire’nin ilde göreve başlamasının ardından asayiş olaylarının üzerinde daha çok durulduğuna işaret eden Akşit, trafik kontrollerinde de yeni uygulamalar başlatıldığının altını çizdi. Bu uygulamaların esnaf kesimini desteklediğini belirten Akşit, “Başta hayvan hırsızlığı olmak üzere asayiş olaylarında önemli mesafeler alındı. Artık biz esnaflar rahatça evimize gidip uyuyabiliyoruz. Haksız rekabetin önlenmesi için jandarmamız tonaj kontrollerinde hassas davranıyor. Yok kontrolü görevini yürüten ekiplerin vatandaşa karşı takındıkları tutum ve konuşma şekilleri çeşitli kesimlerden takdir görüyor” dedi. 

2003 yılında Ankara’da görev yaptığını hatırlatan Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire de, o zamanki istatistiklerde Aydın’ın hayvan hırsızlığı olaylarında ilk sırada yer aldığına işaret etti. 1,5 yıl önce Aydın’da göreve başladığı sırada katıldığı bir toplantıda geceleri sokağa çıkmanın güçleştiğinin ifade edildiğinin altını çizen Tire, “Aydın gibi bir yerde böyle bir surumun olmasına anlam veremedim. Başta hayvan hırsızlığı, köy bakkalı, market ve benzinlik soygunları başta olmak üzere asayiş olayları yönünden çalışmalarımıza hız verdik. Başarılı birçok operasyon gerçekleştirildi. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Esnafımız desteği ile birçok ilçemizde kamera sistemleri kuruldu. Haksız kazancın önlenmesi ve karayollarının zarar görmemesi için tonaj denetimlerine ağırlık verildi. Yol denetimleri yapan görevlilerimize nezaket ve hassasiyet konusunda uyarılar yapıldı ve eğitimler verildi. Yaptığımız bu uygulamaların ardından bugün oldukça iyi bir noktaya geldik. Bizim amacımız ceza kesmek değil. Halkımızı bilinçlendirmek” dedi. 

Ziyaretin sonunda Başkan Akşit, İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Tire’ye Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden şehitler için taziyelerini iletti. Akşit, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (YSK) yürüttüğü yurt içi ve yurt dışı tüm çalışmalarında başarılar dileyerek, esnaflar olarak TSK’ın destekleyicisi olduklarını sözlerine ekledi. Albay Mehmet Tire de; esnaflardan gördükleri ve karşılaştıkları tüm sorunları anında kendilerine iletmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?